HNIEZDNE: Prvý ročník Nestville contry festu prilákal tisícky návštevníkov

08.09.2013 Stará Ľubovňa

Hniezdne 8. septembra (TASR) - Na severe Spiša v obci Hniezdne dnes vládli indiáni a country. Na Contry fest a rodeo v Nestville Parku sa prišlo pozrieť asi 2000 ľudí. Vo večerných hodinách, keď by mal svoj koncert odohrať aj hudobník Ivan Mládek so skupinou Banjo Band, čakávajú organizátori ešte viac návštevníkov.
„Keďže nám dnes prialo počasie, je tu fantastická atmosféra a asi 2000 ľudí sa prišlo pozrieť na expozíciu tradičných remesiel, ochutnať prvú slovenskú whiskey či užiť si dobrú coutry hudbu,“ povedal pre TASR manažér Nestville Parku neďaleko Starej Ľubovne František Strela.
Ďalej uviedol, že návštevníkov potešili skupiny ako Veslári, Texas, Družina, tesne pred koncertom Ivana Mládka vystúpili pištoľníci. Tí predviedli triky z westernu, žonglovanie s koltmi a triky s indiánskymi zbraňami. Pre návštevníkov je pripravené lasovanie. Zvedavci aj odvážnejšie deti si mohli vyskúšať streľbu z kuše či luku, hádzanie nožov a podobne.
Historicko – náučná expozícia Nestville Park v obci Hniezdne je prezentáciou regionálneho umu, zručností, tradičných remesiel. Nájdete tu expozíciu ľudových remesiel, neobyčajný drevený obraz, ktorý patrí k najväčším v Európe a rovnako sa tu vyrába prvá slovenská whisky.
 

Vyberte región